top of page

Trauma Collapse Technique

Trauma Collapse Technique (TCT) wordt gebruikt om mensen te helpen met een verscheidenheid aan problemen, waaronder stress, angsten, fobieën, trauma’s, posttraumatisch stressstoornis (PTSS) en andere op emotie gebaseerde situaties die problemen veroorzaken in hun leven.

TCT is een zeer unieke en zeldzame methode die het verwerken van trauma’s - zonder in te gaan op de details van het daadwerkelijke trauma - eenvoudiger maakt. De neurale netwerken in je hersenen worden tijdens deze techniek gestimuleerd voor betere en levenslange resultaten. Er ontstaan nieuwe inzichten en jouw kijk op het leven verandert. Daarnaast kun je een krachtige bevrijding ervaren.

Martin Castor, een hypnotherapeut, mentalist en coach ontwikkelde TCT om trauma op te lossen. Hij heeft met meerdere variaties van trauma gewerkt, waaronder oorlogs- en seksueel geweld, incest, ongelukken en nog veel meer. Door diverse traumahelingstechnieken te analyseren en te begrijpen, kwam hij tot een methode die de nodige veranderingen aanbrengt op basis van je eigen middelen, zonder de kans op terugval of de mogelijkheid om het trauma opnieuw negatief in te schakelen. Met de Trauma Collapse Technique verandert je leven en het grootste deel van het probleem – zo niet alles – lost op in slechts één sessie. De positieve veranderingen die worden gecreëerd, blijven bestaan. Zo geeft Trauma Collapse Technique verbluffende resultaten.

Dit blijkt de reden te zijn waarom velen zich aangetrokken voelen tot deze methode. Je hoeft met deze techniek niet steeds opnieuw je trauma met alle details te herbeleven.


Je kunt met TCT werken met elke situatie of gebeurtenis – zonder details te kennen.

‘Het protocol is een op trauma gerichte techniek dat elk trauma zal her-kaderen en omzetten in middelen, zelfs zonder er diep op in te gaan’, legt Martin uit. Het onbewuste van de cliënt weet het allemaal, en dat is waar de genezing en bevrijding gebeurt.

De meeste problemen kunnen in 1 sessie worden opgelost, maar als er nog een sessie nodig is, kunnen we deze implementeren om zo een positief resultaat te creëren.

TCT logo.png
bottom of page