top of page

Het samenspel van hoofd, hart en buik.

Heb je wel eens het gevoel dat je hersenen constant “aan staan”? Altijd maar druk en onrust in je hoofd? Of dat je voor een gedachte of probleem maar één oplossing kunt bedenken? Maar met die oplossing lijk je meer te zitten in de modder, zodat het als drijfzand wordt dat je weerhoudt om vooruit te komen?

Dan is het tijd om je hart en je darmen een handje te laten helpen.


Op een bepaald niveau zijn we ons er allemaal van bewust zijn dat we kunnen 'denken' met ons hart en onze buik. Onze taal geeft dat al aan. Hoe vaak heb je bijvoorbeeld gehoord of gezegd: "Wat zegt je gevoel tegen je?" of "Volg je hart, het weet het."? Toch zitten velen van ons vaak ‘in ons hoofd’. We denken veel, zitten veel achter de computer, moeten dingen plannen of maken ons zorgen over om wat komen gaat. Elke dag hebben we ontzettend veel prikkels te verwerken, druk, druk, druk! We laten vaak onze hersenen ons leven leiden en onze beslissingen nemen, terwijl we misschien ons hart ons de wijsheid zouden moeten laten geven en de beslissingen laten nemen, of op zijn minst luisteren naar wat het heeft te vertellen. Ons hart en ingewanden bieden ons diepe intelligentie en wijsheid. Beide hebben het vermogen om ons te helpen richting te geven aan wat voor ons zinvol is en om beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met onze waarden. Je kunt deze twee intelligenties negeren, maar dat kost je energie en zal je uitputten. In tegenstelling tot de geest, "denken" je hart en darmen vaak vanuit een meer waarheidsgetrouwe plek, een die weet wat het beste is voor jou is en die niet ongezond bezig is met wat andere mensen denken. In wezen wordt het hart niet gedreven door het ego. Ons hart is er om ons te helpen met zaken als het hooghouden van waarden, het bepalen van passie en het verwerken van emoties. Het hart gaat over liefde, verlangens, doelen, dromen, verbinding, bezieling en vriendelijkheid, maar ook over vurigheid, opwinding en verontwaardiging. Het kan je helpen te ontcijferen wat je wilt en wat belangrijk is in het leven of in een bepaalde situatie. Hoe is je verbinding met de mensen om je heen? Heb je respect voor jezelf? Waar krijg je energie van, waar gaat je hart sneller van kloppen? Hoe vaak leef je vanuit bezieling? Wanneer je leeft vanuit je hart, voel je dat je leeft. Je ziet, voelt en ervaart dat er meer is in het leven dan jijzelf. Je kunt geraakt worden door mensen, muziek, natuur, kunst.


Onze darmen zijn gespecialiseerd in het ons veilig houden, het verwerken van angst, het ondernemen van actie, het behouden van onze identiteit en wil een aangenaam leven leiden. De darmen gaan over moed, actie en motivatie. Je buik staat voor “zorg voor jezelf”. Wat neem je elke dag tot je qua voeding, beweging, hoeveelheid slaap? Geef je vaak toe aan korte termijn verleidingen terwijl je weet dat het niet goed voor je is op de lange termijn? Je buik staat ook voor innerlijke kracht, het laat je weten wanneer je een moedige zet moet doen (of niet). Dat is je onderbuikgevoel, en leven vanuit je buik is leven vanuit je innerlijke kracht. In onze westerse cultuur zijn we gewend om te denken en daarom zijn we goed in het gebruik van de logische intelligentie in ons hoofd om beslissingen te nemen, strategisch te zijn en het leven voor ons te laten werken. Maar hoe goed gebruiken we ons hart? En hoe goed vertrouwen we buikgevoel? Hoe vaak zijn we ons bewust van deze twee krachtige bronnen? Die overigens heel anders communiceren dan ons hoofd. Ons hoofd gebruikt gedachten, woorden en zinnen, terwijl de communicatie vanuit ons hart en buik vaak als "een stille, zachte stem" wordt omschreven die kan communiceren met een enkel woord of zin of zelfs alleen een gevoel of een sterk intuïtief gevoel. Hoe zou het zijn als we in ons professionele leven, ons persoonlijke leven en onze cultuur in het algemeen ons hart en lijf een deel van de last van onze vermoeide hersenen over zouden kunnen laten nemen? Sterker nog, wat zou er mogelijk zijn als onze hoofden, harten en ingewanden op één lijn lagen? Wat als je niet constant de interne strijd voelt tussen wat je hersenen zeggen dat je moet doen en wat je hart zegt dat je meer voldoening zult geven? Je 3 breinen kunnen leren elkaar te vertrouwen en samen te werken versus vechten, elkaar negeren en in diskrediet brengen en samen je innerlijk evenwicht bepalen. Hoe mooi zou het zijn als we een gewoonte ontwikkelden om naar ons hart en onze buik te luisteren? Als je verbonden bent met je hart en buik ben je niet gevangen in je gedachten.


In mijn praktijk heb ik het voorrecht om samen met mijn cliënten te kijken naar situaties in leven waarin ze dichter bij zichzelf zouden willen zijn en naar hun hart en lijf willen luisteren. Ik kijk naar wat ze zeggen maar ook naar wat ze niet zeggen en naar welk een deel van hen aan het praten is. Dan zie ik vaak dat het hoofdbrein veel praat. Als ik deze observatie deel en vragen stel als: " Wat heeft je hart te zeggen? En hoe voelt je buik?" begint het energie vaak al te verschuiven. De cliënt begint te ontspannen, dieper te ademen en de woorden en gedachten krijgen een andere, rustigere energie. Vaak zal het hart, als het eenmaal de kans krijgt om te "spreken", een ander inzicht delen. Het biedt nieuwe wijsheid en duidelijkheid over de situatie. Er wordt meestal ook een enorm gevoel van opluchting ervaren als de betekenis duidelijk wordt. Deze stap vooruit wordt duidelijk dankzij dat slimme hart. Het is prachtig om deze verschuivingen te zien die uit die gewaarwordingen vloeien, van de diepgaande synchroniciteit, waardoor mensen zich veel bewuster zijn van hun 3 bronnen.


Neem even een moment om diep in te ademen, een hand op je hart te leggen en je andere hand op je onderbuik. Sluit je ogen. Richt je aandacht op je adem (in door je neus en uit door je mond) en niet op je omgeving. Wanneer je dit doet, wordt je geest helder en kan er nieuwe, zuivere energie binnenkomen. Probeer af te stemmen op je hart en naar je gevoel te luisteren. En wees je bewust van de gewaarwordingen.

Wat gebeurt er? Wat wil je gevoel zeggen?

Hoe zou jouw wereld eruit zien als je meer rust in je leven zou ervaren? Hoe zouden je relaties eruit zien als jij en de mensen om je heen stiller waren en zouden luisteren naar hun hart en lijf? Dit is het luisteren naar de intelligentie van je hoofd, hart en buik. Je intuïtie, je helder weten. De coherentie van je 3 breinen. Je bewustzijn bevindt zich nu in je buik of in je hart en je laat je gedachten los. Je bent verbonden met jezelf en daarmee op een diepere manier verbonden met de mensen en omgeving om je heen.


Wanneer ik een energiebehandeling aan een cliënt geef, beweegt de energie en deze wordt

ontvangen wanneer je in een staat van toestaan en acceptatie ​​bent. Er zit een energiebuis die evenwijdig aan je ruggengraat loopt van je kruin naar je stuit. Tijdens de sessie staat dit kanaal open en ben je aan beide uiteinden verbonden met de Bron en de Aarde. In deze ontvangende modus is je geest stil. Je ontvangt mentale helderheid, vrede, stilte, eenheid. In het zijn. Hoofd, hart en buik in balans. Deze helende energie helpt je overtollige informatie, die je niet meer nodig hebt, op te ruimen. Alle bewuste en vooral ook onbewuste informatie die je niet meer dient mag uit je systeem en worden losgelaten.


Zo ontstaat er ruimte om meer bewust te zijn van wat er in jou omgaat, en kun je in verbinding zijn met je hoofd, hart en buik.


Wil jij ook ervaren hoe het voelt om even helemaal in het niets te zijn, je hoofd leeg, en alleen maar luisteren naar wat je hart en lichaam je te zeggen hebben om zo dichter bij jouw essentie te komen?


Maak dan eens een afspraak, je bent van harte welkom.


Liefs, Mireille

www.stilzijnindestorm.nl


640 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page