top of page

Transformational Cupping

Foto Logo Official Facilitator.jpg

Transformational Cupping is een relatief nieuwe en unieke vorm van Cupping,

waarbij niet alleen de lichamelijke aspecten van je lichaam worden behandeld, maar ook de emotionele en energetische aspecten. Het richt zich op het creëren van een universele verbinding tussen je lichaam, geest en ziel.

Deze therapeutische techniek waarbij cups, vacuüm getrokken, op je huid worden geplaatst worden, wordt al eeuwenlang in verschillende culturen gebruikt, waaronder de traditionele Chinese geneeskunde en de geneeskunde uit het Midden-Oosten.

Een Transformational cuppingsessie kan worden ingezet om een breed scala aan emotionele en spirituele problemen aan te pakken, waaronder angst, depressie, stress en trauma. Het is ook een krachtig hulpmiddel als je contact wil maken met je emoties en een gevoel van innerlijke vrede en harmonie wil ontwikkelen. Transformational cupping kan je helpen contact te maken met je emoties, eventuele emotionele of spirituele blokkades en overtuigingen los te laten en contact te maken met je innerlijke wijsheid en intuïtie.

Daarnaast heeft een Transformational cuppingsessie heeft vele andere voordelen: Het is bijzonder effectief als je stress gerelateerde lichamelijke symptomen ervaart, zoals spanningshoofdpijn, nek- en schouderpijn en spijsverteringsproblemen.

Het helpt je bloedcirculatie verbeteren en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels bevorderen. Ook kan het je ondersteunen bij het verminderen van ontstekingen en zwellingen in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij de behandeling van artritis, ademhalingsstoornissen of astma. Het stimuleert je immuunsysteem door de aanmaak van witte bloedcellen te verhogen en je lymfecirculatie te verbeteren. Zo kan Transformational Cupping ook sporters helpen herstellen van blessures en hun prestaties verbeteren door de bloedstroom te verbeteren en spierpijn te verminderen.

Het uiterlijk van je huid gaat verbeteren door de doorbloeding te stimuleren, ontstekingen te verminderen en lymfedrainage te bevorderen. Cellulite (sinaasappelhuid) kan worden verminderd. Door cups op je buik te plaatsen, kan Transformational Cupping helpen bij het verbeteren van je spijsvertering en het verminderen van maag- en darmproblemen.

Kortom, zo kan Transformational cupping helpen veel klachten te verlichten en je een gevoel van algeheel welzijn te geven.

De cups kunnen op specifieke punten worden geplaatst of rond het lichaam worden bewogen om blokkades op te heffen en de energiestroom te bevorderen. Zo pak ik specifieke spanningsgebieden in het lichaam aan, zoals de schouders, nek en rug. Tijdens een transformationele cupping-sessie gebruik ik diverse soorten cups en technieken om verschillende energiecentra of meridianen in je lichaam te stimuleren. Ik ondersteun je met ademhalingsoefeningen en visualisatietechnieken om je te helpen ontspannen en stress en angst los te laten.


Het is belangrijk te weten dat Transformational Cupping enkele bijwerkingen kan geven:  

Het kan leiden tot tijdelijke huidverkleuringen: rode, blauwe of paarse plekken op de huid die enkele dagen tot een week kunnen duren. Dit is een normale reactie. Sommige mensen ervaren een milde tot normale pijn tijdens de behandeling, vooral als de kopjes worden geplaatst op gebieden met een hoge gevoeligheid.

 

Hoewel Transformational cupping als veilig wordt beschouwd zijn er enkele contra-indicaties waarmee je rekening moet houden. Het mag niet worden uitgevoerd op gebieden met een beschadigde of ontstoken huid, aangezien dit verdere irritatie of infectie kan veroorzaken. Als je zwanger bent is cupping niet aan te raden. Cupping moet met voorzichtigheid worden gebruikt als je bloedverdunners gebruikt, aangezien dit het risico op bloedingen en blauwe plekken kan verhogen. Tevens moet het worden vermeden op gebieden met kankerachtig weefsel, omdat dit de kanker kan verspreiden of de diagnostische beeldvorming kan verstoren.

Guasha betekent letterlijk het "schrapen" (gua) van de huid. Dit schrapen gebeurt met een jadesteen, waarbij rode plekken (sha) als gevolg van gestagneerde energie zichtbaar kunnen worden. Guasha kan op twee fronten ingezet worden: zowel preventief om de balans die er bestaat te ondersteunen als curatief om een ontstane disbalans te herstellen.

Guasha stimuleert het immuunsysteem, het ontgift en ontzuurt, verbetert de bloedsomloop, brengt emoties in balans, revitaliseert en regenereert.

Het is belangrijk te weten dat Transformational cupping een krachtig hulpmiddel kan zijn, maar geen vervanging is voor medische behandeling.

 

Cupping-behandeling
Cupping therapie
Foto Logo Official Facilitator.jpg
bottom of page