top of page

 Stress & Trauma Release

Je lichaam heeft ontelbare manieren om zich te uiten en je te vertellen dat er wat speelt. zoals verstijfd zijn van angst, vlinders in je buik ervaren, een steen op je maag voelen. De natuurlijke vlucht- of vecht reactie die ontstaat bij trauma zet zich vast in je lichaam. Zo ontstaan er, vaak onbewust, allerlei fysieke en mentale klachten.

Traumatische ervaringen hoef je niet je hele leven bij je te dragen. Je kunt zelf je emotionele spiergeheugen beheren en negatieve emoties die zich in je cellen hebben opgeslagen loslaten. Je mag je emoties op een gezonde manier uiten via je geest en lichaam. En geef jezelf toestemming om je diepste emotie te voelen en te uiten. Voelen is de sleutel tot genezing. Meestal onderdrukken we onze gevoelens omdat we geloven dat we bepaalde emoties zoals woede, angst en depressie niet mogen voelen. Dus we weigeren onze emotionele pijn onder ogen te zien, omdat huilen wordt beschouwd als een teken van zwakte, je moet sterk zijn, ook al is dit onrechte.

Maar wanneer je durft om alle emoties te voelen en ze vrijelijk kunt uiten, krijg je ruimte in jezelf. Je gevoelens mogen er zijn en zo begint je genezingsproces en mag je deze negatieve emoties uit je lichaam loslaten.

Er is een directe verbinding tussen onze ademhaling en onze emotionele reacties. Veel lichaamsgerichte therapieën zien de helende kracht van de adem om zo bij de kern van het thema te komen. Ook ik gebruik de adem als een belangrijk hulpmiddel met behulp van ondersteunende elementen zoals beweging, aanraking, geluid, bewuste emotionele expressie en meditatie.

Ademwerk kan trauma verzachten en genezen door kernspanningen los te laten. Bewust gebruik van je adem door kan je helpen om te leven met vitaliteit en stralende gezondheid.

De Stress & Trauma Release benadering versterkt het natuurlijke proces van je lichaam voor genezing, chronische spanning wordt losgelaten en je systemen worden op cellulair niveau geherstructureerd. Het zal je het vermogen geven om intiem contact te maken met jezelf en anderen. Zo kun je het volledige scala aan emoties en sensaties voelen waar je als mens toe in staat bent.

Deze methode doet een beroep op de kracht van alle systemen van je lichaam en ondersteunt de unieke behoeften van je lichaam op elk moment. 

 

Zo vermindert het de symptomen van

• Angst

• Chronische vermoeidheid

• Depressie

• Moeite met scherpstellen

• Fysieke/emotionele pijn

• Stress

• Trauma

• Slapeloosheid

 

en ondersteunt het

• Zelf-en lichaamsbewustzijn

• Innerlijke balans en ontspanning

• Verbinding met anderen

• Creativiteit

• Spirituele verbinding

• Emotionele integratie

• Gezondheid & welzijn

• Meditatie

• Mentale helderheid


De sessies zijn bedoeld om je hele wezen te openen, energie te geven, en in balans te brengen. Ze ondersteunen het natuurlijke proces van je lichaam voor het loslaten van chronische spanning, zelfbeperkende patronen en emotioneel trauma. Door dingen aan het licht te brengen die verborgen en onbekend waren en onbewuste patronen te verbinden met gebeurtenissen uit het verleden, krijg je meer keuze om te handelen met bewustzijn en verbinding, met jezelf en met anderen. Op deze manier ga je je eigen traumatische gedrag omzetten in groei.

Het is belangrijk dat je in een veilige omgeving bent waarin je trauma's, thema's en blokkades geopend mogen worden, om deze vervolgens los te laten. Dit geeft je ruimte om op alle vlakken; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel te helen. Bij een Trauma Release sessie worden de thema's die zich hebben vastgezet in je bekkengebied geopend en getransformeerd. Het herstructureert op cellulair niveau, ondersteunt de opening van je wervelkolom en zet je psoas-spier in zijn optimale stand. De psoas is de spier in je bekken die ook wel onze stress-spier wordt genoemd, de spier die voor flinke lichamelijke klachten kan zorgen.

Maar de psoas wordt ook wel de “Spier van de Ziel” genoemd omdat we er veel emoties op vast leggen. Want het is een continue uitwisseling tussen lichaam, emoties en je werkelijke zijn: je ziel.

Door hier aan te werken sta je vrijer en authentieker in het leven en zo geef je jezelf een unieke kans om te evolueren en een gezondere, gelukkigere en krachtigere versie van jezelf te worden. Het helpt het openen van de weg voor gevoelens van vreugde, zelfliefde en diepe ontspanning.

 

Psoas zittend.jpg
Ontspanning
bottom of page