top of page

Affirmaties

Affirmaties.jpg

Het woord affirmatie stamt af van het Latijnse ´affirmare´, wat versterken betekent. Maar wat zijn affirmaties dan? Het zijn korte, maar krachtige zinnen die je vaak herhaalt, zodat je dit ook echt in je systeem opneemt. Het zijn teksten die je overtuigingen sterker maken. Het zijn als het ware complimenten aan jezelf. Ze geven je energie en gaan ervoor zorgen dat je automatisch op een positievere manier gaat denken. je gaat meer geloven in het goede en in mogelijkheden. Positieve affirmaties zijn bouwstenen voor een steviger vertrouwen in jezelf, en je (her)programmeert jezelf als het ware.

Je kunt positieve zinnen maken om jezelf te motiveren en aan te moedigen. om dromen te realiseren of om gewoon lekkerder in je vel te zitten. Je kunt het ook gebruiken om je zelfvertrouwen te vergroten, en beperkende (negatieve) gedachten omvormen.

Het maakt je leven eenvoudiger.

Hieronder een aantal affirmaties, kies uit welke bij jou past, en zeg deze gedurende een aantal weken minimaal 3 x per dag hardop tegen jezelf. Meerdere keren mag, een langere tijd ook, tot je voelt dat het volledig met jou resoneert.

Ho'oponopono

I'm sorry, 

Please forgive me,

Thank you, 

I love you.

Alles is het tegenovergestelde van wat het lijkt te zijn.

Niets is het tegenovergestelde van wat het lijkt te zijn.

Hoe wordt het beter dan dit?

Hoe wordt het nog beter dan dit?

Wat is er nog meer mogelijk?

Ik ben mij bewust dat alles optimaal voor mij gaat.

Op alle niveau's en alle gebieden.

Nu en oneindig.

Daar ben ik dankbaar voor.

All of life comes to me with ease, joy and glory.

What energy, space and consciousness can I and my body be to be out of control, out of definition, out of limitation, out of form, structure and significance, out of linearity and out of concentricities with total ease for all eternity?

bottom of page