Holistische massage

 

 

Veel lichamen vinden het fijn om aangeraakt te worden, zeker als dit zonder oordeel gebeurt. In de aanraking van lichamen vindt een verbazingwekkende en koesterende interactie van energie plaats die heel rustgevend en helend is. De energie die wordt geactiveerd biedt het lichaam de mogelijkheid om alle oordelen en conclusies over jezelf los te laten.

 

Een holistische massage is een mooie manier hiervoor. Het masseren ontspant en stimuleert je spieren, bevordert je bloedsomloop en kalmeert je zenuwstelsel. 

Tevens werkt het in op je chakra's en acupressuur-punten.

Op mentaal niveau verlicht het stress en angst en helpt het je bewuster te worden van je lichaam als geheel, van de delen waarmee je in contact staat en die waarvan je je '"afgesneden"' voelt. Als je je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kun je daarmee aan de slag, en de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid en geluk.

De methodes die ik in mijn praktijk toepas kunnen daarbij nog meer ondersteunen.

 

Bij een holistische massage  gebruik ik massageolie met etherische oliën. Deze ruiken lekker, maar kunnen ook het effect van de massage versterken. Je lichaam wordt als geheel behandeld.  

Er zijn speciale punten in je lichaam waar je emoties en spanningen opslaat. Ik richt mij op deze punten, en integreer techniek met intuïtie en werk afgestemd op jouw energie.