top of page

Holistische metamorfose massage
/ Oor- Lichaamskaarsen

Veel lichamen vinden het fijn om aangeraakt te worden, zeker als dit zonder oordeel gebeurt. In de aanraking van lichamen vindt een verbazingwekkende en koesterende interactie van energie plaats die heel rustgevend en helend is. Met het idee dat herinneringen en emoties zijn opgeslagen in iedere lichaamscel, kan de energie die wordt geactiveerd je lichaam de mogelijkheid bieden om alle oordelen en conclusies over jezelf los te laten.

 

Een holistische massage is een mooie manier hiervoor. Het masseren ontspant en stimuleert je spieren, bevordert je bloedsomloop en kalmeert je zenuwstelsel. De Lomi Lomi technieken die ik tevens toepas zijn meer spiritueel georiënteerd. Op een langzame en kalme manier wordt jouw hele lichaam gemasseerd door lange strijkingen met een afwisselende intensiteit. 

Op mentaal niveau verlicht het stress en angst en helpt het je bewuster te worden van je lichaam als geheel, van de delen waarmee je in contact staat en die waarvan je je '"afgesneden"' voelt. Als je je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kun je daarmee aan de slag, en de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid en geluk.

De methodes die ik in mijn praktijk toepas kunnen daarbij nog meer ondersteunen.

 

Bij een holistische / Lomi Lomi / Guasha massage  gebruik ik massageolie met etherische oliën. Deze ruiken lekker, maar kunnen ook het effect van de massage versterken. Je lichaam wordt als geheel behandeld. Ik integreer techniek met intuïtie en werk afgestemd op jouw energie.

Een metamorfose-massage gaat uit van de gedachte dat je bewuste leven begint bij de conceptie, wanneer de eerste cel wordt gevormd. Tijdens de zwangerschap, tussen de conceptie en de geboorte wordt de basis gelegd voor je fysieke-, mentale-, spirituele- en gevoelsleven. Deze behandeling houdt zich bezig met het herstellen van de verbinding tussen je lichaam en geest door zachte aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op je voeten, handen en hoofd en brengt positieve veranderingen in je lichaam en geest. 

Hoe werkt een metamorfose massage?

Ons leven na de geboorte wordt beïnvloed door de periode tijdens de zwangerschap. Deze periode bevindt zich energetisch gezien op je voet, van je grote teen langs de benige middenlijn naar je hiel.Door langs de benige middenlijn lichtjes te masseren kan deze periode van 9 maanden weer naar voren worden gehaald en vrijgemaakt. Zo kunnen er blokkades worden opgeruimd. Zacht cirkelende bewegingen vinden plaats op de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, handen en het hoofd. Alle indrukken, die we bewust en onbewust hebben opgedaan. worden ook in de wervelkolom opgeslagen. De subtiele aanraking zorgt ervoor dat het hoofd helder en het hart rustig wordt, er ontstaat ontspanning van binnen uit.

 

Tijdens een metamorfosemassage worden je voeten, handen en hoofd behandeld.

*Je voeten zetten bewegingen in waardoor de energie vrijkomt. 

*Je handen zorgen ervoor dat de vrijkomende energie kan worden gebruikt om te handelen.  

*Je hoofd zorgt ervoor dat je je bewust bent van de energieverschuiving waardoor er veranderingen kunnen plaatsvinden.  

 

Als er vanuit aandacht en verwondering een metamorfose-behandeling gegeven wordt, kan je levenskracht zijn gang gaan en kan je eigen unieke proces van heelwording zich voltrekken.

Wat gebeurt er na een metamorfose massage?

De metamorfose-masseur kan niet voorspellen of waarborgen wat er na een metamorfose massage zal gebeuren omdat dit van de levenskracht van elk persoon afhangt en die is uniek voor iedereen. Je voelt zich vaak geactiveerd of juist heel ontspannen of allebei. Door de energieverschuiving kun je soms gebeurtenissen uit het verleden herbeleven of bepaalde emoties hebben die een dag of twee kunnen gebeuren. Dit is een deel van het proces om oude patronen naar boven te halen om deze vervolgens te verwerken.

Bij een metamorfosemassage kunnen grote verschuivingen worden bewerkstelligd, dit gebeurt echter altijd op een niveau dat jij aan kan. Soms zijn veranderingen onmiddellijk merkbaar, terwijl zij ook subtieler kunnen zijn en later naar boven komen. De massage laat de levensenergie weer stromen, blokkades worden opgeheven, waardoor je weer in je natuurlijke zachtheid kunt komen. Omdat de energie weer vrij kan stromen ontstaat er een natuurlijk herstel van het evenwicht tussen het willen (voeten), het voelen (handen) en het denken (hoofd). Deze veranderingen kunnen verbeteringen van je fysieke, geestelijke of emotionele gezondheid tot aan een algemeen gevoel van het hebben van meer energie en vertrouwen tot gevolg hebben. Het is ook mogelijk dat het kan leiden tot het loskomen van je oude gewoonten of het verwerken van je verleden. Het richt zich op je diepere weten.

 

De metamorfose massage is zacht en volledig veilig voor iedereen, en kan naast conventionele geneeskunst, als alternatieve en andere therapieën worden toegepast.

Oorkaarsen

De oorkaarsen therapie vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika bij de Hopi-Indianen. Er wordt ook gezegd dat ze in het oude Egypte en Tibet gebruikt werden. De holle kaars wordt gemaakt van zuiver natuurlijk katoenen linnen, gedrenkt in 100% natuurlijke bijenwas, waarin fijngestampte traditionele indiaanse kruiden worden gemengd, waaronder salie, kamille en kurkuma. Ook nu is de oorkaars nog steeds een zuiver natuurproduct, dat aan zware kwaliteitseisen voldoet.

Oorkaarsen bevorderen de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten.
Ze werken in op de diep in het oor liggende reflexzones, het trommelvlies, het middenoor en
het evenwichtsorgaan.

Een behandeling is rustgevend, niet pijnlijk. Er is een knisperend geluid en zeer aangename warmte.

• Werkt perfect tegen verkoudheid of ontstekingen.

• Hoofdpijn en migraine.

• Oorsuizen en oorpijn.

• Helpt bij het verwijderen van oorsmeer.

• Helpt tegen stress en slaapproblemen.

• Zuiverend en ontslakkende werking van de lymfevaten.

• Versteviging van het immuun-/afweersysteem.

• Verlichting van oor- en neuszone (druk- en pijn verminderend in hoofd- en oor gebied).

• Makkelijker ademen door de neus en beter ruiken.


De werking 

Tijdens het verbranden zijn verschillende fasen te onderscheiden in de werking van de kaars. 

•  Dank zij het “schoorsteeneffect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang. De vlam zorgt ervoor dat de luchtzuil (in het oor) gaat trillen. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd en zorgt op haar beurt weer dat de druk in het middenoor (beter) geregeld wordt. 

• Tijdens het branden van de kaars ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte. De warmte zorgt ervoor dat de acupunctuurpunten in het oor worden gestimuleerd. 

• De aangename warmte stimuleert bovendien de doorbloeding en de lymfestroom in de oren, de keel, de neus en de bijholten. 

• De verbranding zorgt voor een zacht ruisend geluid. Dit geluid in combinatie met de weldadige warmte van de kaars zorgt voor een ontspannend gevoel. 

• De kruiden in de kaars hebben ook een uitwerking op het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti (via de buis van Eustachius), de mond-, keel-, neus-, en bijholten.

 

De kaars steekt slechts voor een klein gedeelte in het oor. Het merendeel van de kaars steekt uit het oor. Voor alle duidelijkheid: de kaars wordt niet in zijn geheel opgebrand, maar tot ca. 10 cm boven de gehooringang. 

Lichaamskaarsen

Net als de oorkaars is ook de lichaamskaars een eeuwenoud indiaans gebruik. Tijdens het verbranden van de kaars komen energieblokkades vrij. Het afweersysteem van het lichaam wordt gesterkt.


De Lichaamkaars kan een goed hulpmiddel zijn en effecten hebben op de pijnlijke plek op het lichaam voor herstel, ook bij blessures. Door de warmte ontstaat er een vacuümeffect. De stoffen die bijvoorbeeld een ontsteking veroorzaken worden als het ware uit de pijnplek getrokken. Een lichaamskaars geeft een trilling die te vergelijken is met een lichte massage.

Door de kaarsen te gebruiken verwijdert men de energie blokkades uit het lichaam en maakt men de weg vrij voor het afvoeren van de opgehoopte afvalstoffen. Daarna zuivert de kaarsbehandeling de geest. De in onze gedachte bewaarde negatieve gevoelens kunnen met behulp van onze geestkracht verwijderd worden.
De behandeling met kaarsen geeft rust, warmte en aandacht en dat helpt mee aan het genezingsproces.

Wanneer kunnen lichaamskaarsen worden gebruikt?

 

  • Bij ontstekingen van gewrichten

 

  • Bij reumatische en gewrichtspijnen

 

  • Buikpijn

 

  • Menstruatie – /ovulatiepijn

 

  • Bij klachten betrekking tot de luchtwegen

 

  • Bij ontstekingen : o.a. blaas- en kaakholteontsteking

 

  • Bij pijn in lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld: schouder, knie, rug, etc.

Contra-indicaties: Epilepsie, Ziekte van Ménière, geperforeerd of gescheurd trommelvlies, geïmplanteerde gehoorbeentjes, acute (buiten)oorontsteking, huidaandoening van het oor of gehoorgang zoals eczeem of schimmelinfectie.

reflexologie
oorkaarsen 1.jpg
Spa Stones
20220527 Guasha Amber_edited.jpg
Guasha stenen foto.jpg
Guasha massage foto.jpg
bottom of page