Holistische / Lomi Lomi /   Guasha massage

 

 

Veel lichamen vinden het fijn om aangeraakt te worden, zeker als dit zonder oordeel gebeurt. In de aanraking van lichamen vindt een verbazingwekkende en koesterende interactie van energie plaats die heel rustgevend en helend is. Met het idee dat herinneringen en emoties zijn opgeslagen in iedere lichaamscel, kan de energie die wordt geactiveerd je lichaam de mogelijkheid bieden om alle oordelen en conclusies over jezelf los te laten.

 

Een holistische massage is een mooie manier hiervoor. Het masseren ontspant en stimuleert je spieren, bevordert je bloedsomloop en kalmeert je zenuwstelsel. De Lomi Lomi technieken die ik tevens toepas zijn meer spiritueel georiënteerd. Op een langzame en kalme manier wordt jouw hele lichaam gemasseerd door lange strijkingen met een afwisselende intensiteit. 

Op mentaal niveau verlicht het stress en angst en helpt het je bewuster te worden van je lichaam als geheel, van de delen waarmee je in contact staat en die waarvan je je '"afgesneden"' voelt. Als je je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kun je daarmee aan de slag, en de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid en geluk.

De methodes die ik in mijn praktijk toepas kunnen daarbij nog meer ondersteunen.

Guasha betekent letterlijk het "schrapen" (gua) van de huid. Dit schrapen gebeurt met een jadesteen, waarbij rode plekken (sha) als gevolg van gestagneerde energie zichtbaar kunnen worden. Guasha kan op twee fronten ingezet worden: zowel preventief om de balans die er bestaat te ondersteunen als curatief om een ontstane disbalans te herstellen.

Guasha stimuleert het immuunsysteem, het ontgift en ontzuurt, verbetert de bloedsomloop, brengt emoties in balans, revitaliseert en regenereert.

 

Bij een holistische / Lomi Lomi / Guasha massage  gebruik ik massageolie met etherische oliën. Deze ruiken lekker, maar kunnen ook het effect van de massage versterken. Je lichaam wordt als geheel behandeld. Ik integreer techniek met intuïtie en werk afgestemd op jouw energie.

massage
Spa Stones
reflexologie
Guasha stenen foto.jpg
Guasha massage foto.jpg