top of page

Ho'oponopono

Ho´opononpono.jpg

Ho'oponopono (Ho-Oh Pono-Pono) is een oude Hawaiiaanse transformatie- en helingtechniek om problemen uit het verleden los te laten die je ervan weerhouden om je leven ten volle te leven. Ho'oponopono is een zelfhulpmiddel dat giftige, zelfbeperkende overtuigingen, twijfels en angsten uit je geest verwijdert. Het doet dit door die gedachten te vervangen door gevoelens van geloof, vertrouwen en liefde.

Ho'oponopono betekent grofweg - "goed maken", "corrigeren".

De boodschap van Ho'oponopono is simpelweg: Neem 100% verantwoordelijkheid voor alles, elke ervaring die in je leven komt. Deze ervaring kan komen in de vorm van een actie die je hebt ondernomen. Het kan iets zijn dat je in het verleden of heden hebt gedaan, of een probleem dat iemand met je deelt.

Als je een negatief gevoel ervaart over iets in je leven, is dit een kans om Ho'oponopono te beoefenen. Je kunt die gebeurtenis uit je leven te verwijderen door de simpele handeling van vergeving en dankbaarheid te gebruiken door de eenvoudige Ho'oponopono Mantra te herhalen: 

Het spijt me. Vergeef me alsjeblieft. Dank je. Ik hou van je.

Wanneer gebruik je  de  Ho'oponopono Mantra?
• Wanneer je wakker wordt, om de dag mee te beginnen.
• Als je merkt dat je negatieve gedachten hebt.
• Als je iets ziet waardoor je je slecht, verdrietig, twijfelachtig of bang voelt.

• Als je naar het nieuws kijkt.
• Voordat je gaat slapen.

 

Ho'oponopono kun je gebruiken om je verleden en je heden schoon te maken, je geest vrij te houden van de negativiteit die je tegenhoudt, en je open te stellen voor positieve invloeden.

"Ho'oponopono is een uiterst eenvoudig, transformerend en genezingsproces dat  wordt gebruikt om problemen in je leven op te lossen. De techniek wordt gebruikt om je geest te zuiveren, te genezen en te openen, waardoor je wordt bevrijd van negatieve herinneringen en onbewuste programma's. Het is gebaseerd op het principe dat ieder van ons vele levens van karmische schulden en andere negatieve emotionele bagage met zich meedraagt ​​in de vorm van bewuste, maar vooral onbewuste herinneringen. Het zijn deze herinneringen waar het onderbewustzijn zich naar wendt bij het nemen van zijn beslissingen en oordelen, en het zijn deze herinneringen die de realiteit en omstandigheden creëren die we om ons heen in ons leven zien.

Door de verantwoordelijkheid voor je daden uit het verleden te erkennen en te aanvaarden, ben je in staat om jezelf te bevrijden van de gevolgen ervan. Hoe meer je reinigt, hoe meer je jezelf bevrijdt om je ware pad te volgen en je volledige potentieel te bereiken. Het uiteindelijke doel van de Ho'oponopono.

 

Het spijt me,

Vergeef me alsjeblieft,

Dank je,

Ik hou van je.

I´m sorry, 

Please, forgive me, 

Thank you, 

I love you.

bottom of page