top of page

Doe jij waar je blij van wordt?

Wanneer je aandacht schenkt aan iets wat je graag wilt en je zegt daar JA tegen, dan neem je dat op in je vibraties. Maar als je naar iets kijkt wat je niet wilt en je zegt daar NEE tegen, dan neem je het ook op in je energie. Je kunt iets waar je je aandacht op richt niet buitensluiten.

Wees je dus bewust waar jij je aandacht op wil richten.

“Sluit eens even je ogen en ga met je aandacht naar binnen. Wat voel je, fysiek maar ook emotioneel? Misschien voel je onrust en lukt het je niet om te voelen en in het nu te komen. Welk onderwerp houdt je bezig, wat komt er naar boven in je gedachten? Zijn dat positieve gedachten? Of zijn ze juist negatief en veroordelend?


Als dat laatste het geval is, kan het zijn dat je innerlijke criticus actief wordt. Deze saboteur wil namelijk niet dat je naar je gevoel gaat, want het wil eigenlijk geen verandering. Het wil dat jij blijft hangen in het oude, dat je niet groeit en verandert. Want verandering kan eng zijn, spannend. Zo kun je je soms verloren en verward voelen, niet weten wat je nu echt wilt. Dan wil je graag heldere inzichten krijgen die je kunnen helpen om te weten te komen waar je nu echt blij van wordt.

Ze zeggen dat het Universum ons altijd nuttige berichten stuurt om ons verder te helpen. Maar weet jij ze te herkennen en dus ook te ontvangen? De sleutel tot het ontvangen van deze berichten en tekens is eigenlijk een eenvoudig proces, je mag je er alleen bewust van worden.

De eerste stap is om een ​​teken te vragen. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Begin eens met na te denken over de vraag die je zou willen stellen, en hoe je deze het beste kunt verwoorden. Hoe duidelijker je bent, hoe duidelijker je antwoord zal zijn.

Experimenteer met zowel gesloten als openvragen, kijk wat voor jou werkt. Vind je het fijn om je vragen hardop te stellen, of schrijf je ze liever op, bijvoorbeeld in een wensendagboek? Stel je vraag met overtuiging en heb het vertrouwen dat je antwoord krijgt. Sta open voor het ontvangen en het volgen van de begeleiding van het Universum in de vorm die bij jou past.


Let tijdens je dag op wat je aandacht trekt, let op terugkerende thema's die naar voren komen. Observeer en wees je bewust dat je antwoord zich op verschillende manieren kan manifesteren.


Bijvoorbeeld met:

· Synchroniciteiten/gelijktijdigheden

· Terugkerende cijfers

· Bepaalde mensen of dieren

· Songteksten met een betekenis

· Een onderbuikgevoel


Elk van bovenstaande tekens kunnen je naar een samenhangend antwoord leiden. Ik merk dat wanneer ik een bericht uit het universum ontvang, het opvalt tussen al het andere, ik krijg het gevoel dat ik naar iets belangrijks kijk, maar ik weet nog niet waarom.


Belangrijk is om verwachtingen los te laten en het teken of antwoord te laten komen in welke vorm dan ook. Door los te laten, laat je meer ruimte voor de informatie, en leer je dat je alledaagse gebeurtenissen kunt onderscheiden van universele boodschappen.


Het Universum communiceert met ons allemaal op een andere manier omdat iedereen ontvangt op zijn eigen manier. Je kunt bijvoorbeeld tekens ontvangen via afbeeldingen op sociale media of dingen die je in je omgeving tegenkomt. Ook kun je berichten ontvangen via een toevallige ontmoeting met een oude vriend of zelfs een onbekende. Na verloop van tijd zul je merken dat het universum je graag op een specifieke manier aanspreekt. Misschien ben je ontvankelijker voor songteksten, ontvang je berichten van mensen of voel je dat er begeleiding door een onderbuikgevoel komt.


Koop een mooi schrift en schrijf de vragen die je stelt op, samen met de synchroniciteiten die je ervaart, of de antwoorden die je ontvangt. Als je deze informatie opschrijft, krijg je eenvoudiger inzichten omdat je het helder op papier ziet staan. Openstaan ​​om een ​​bericht van het Universum te ontvangen, betekent dat je klaar bent om je perspectief te verbreden en spiritueel te groeien. Meestal is een teken willen ontvangen een bevestiging die je nodig hebt om te weten dat je op de goede weg bent.


Maar vaak durven we alleen te vertrouwen op een concreet iets voordat we actie ondernemen. We wachten zogenaamd op het juiste moment, op iemand die ons rechtstreeks aanmoedigt om iets te doen of we stellen uit omdat het spannend is. Daardoor kunnen we onbewust onze vooruitgang vertragen en niet naar onze eigen intuïtie luisteren. Zonde! Leer te vertrouwen op je intuïtie, op dat wat je hart al weet.


Als je leert werken aan communicatie met het Universum, heb je geen openlijke bevestiging nodig, maar weet je het gewoon op basis van hoe het intern voelt. Hoe mooi is dat? Wees dankbaar als je een boodschap of begeleiding hebt ontvangen, en ben je ontvankelijk voor meer van hetzelfde.


Je kunt onderscheid leren maken tussen dromen die dromerig aanvoelen en dromen die levensecht aanvoelen. Deze dromen kunnen poorten zijn naar je collectieve onbewuste. Dat deel van jou waarvan je je (nog) niet bewust bent, maat dat wel aanwezig is in jou. Vooral dromen die zich steeds herhalen bevatten belangrijke boodschappen, want ze onthullen waar je geest op een onbewust niveau mee bezig is. Je kunt veel leren over de betekenis van je dromen en ze zo meer begrijpen. Zo worden nog meer boodschappen helder.


Kijk eens met een andere blik naar de mensen die je in je leven hebt aangetrokken. Welke krachtige, maar soms harde lessen hebben je vrienden, familieleden en/of romantische relaties je geleerd? Kun je een bepaald thema door je leven voelen lopen dat er al vanaf het begin leek te zijn? Dit kunnen ook onopgeloste stukken uit vorig levens zijn die je in dit leven mag oplossen.


Hoe meer je je bewust wordt van de boodschappen die het Universum je te vertellen heeft, hoe meer inzichten je kunt krijgen. Maar daardoor ook meer vragen. Want wat zijn de lessen die je uit de boodschappen mag halen? Hoe krijg je helder wat jouw levensmissie is? Hoe weet je echt waar je blij van wordt? Misschien wil je heel graag weten wie jouw gidsen zijn die jou begeleiden in dit leven en wie je om hulp mag vragen. Een Soulkey-sessie zou je kunnen helpen hier antwoorden op te krijgen.


Nu je weet dat je boodschappen kunt gaan ontvangen, is het goed om eerst je emotionele rommel op te ruimen. Net als een schoon en opgeruimd huis, voelt het fijn om ook bij jezelf zaken op te ruimen. Op alle vlakken, fysiek, emotioneel en spiritueel.


Op fysiek niveau kun je concrete stappen voor jezelf zetten die voor een ieder wel bekend zijn. Gezonde voeding, niet roken, weinig/geen alcohol, beweging en rust. Zaken die nodig zijn om een fit en gezond lichaam te hebben.


Emotioneel gezien heb je vaak ook best veel overtollige zaken die je (on)bewust hebt opgeslagen, maar die wel zorgen voor “vervuiling” of het overlopen van je systeem.

· Trauma’s uit het verleden

· Onopgeloste woede en pijn

· Wantrouwen of verraden zijn

· Mensen die alle energie uit je zuigen

· Twijfels of gebrek aan zelfvertrouwen

· Onwetendheid en vermijding

· Beperkende overtuigingen of gedachten

· Jaloezie


We hebben allemaal onze eigen redenen om deze emotionele rommel vast te houden. Maar zou het niet veel fijner zijn, dit te laten gaan zodat er ruimte ontstaat voor het ontvangen dat wat je echt graag wilt?


Een mooie, relatief eenvoudige manier om emotionele rommel op te ruimen is door deze 4 stappen.


· 1: Herken het

· 2: Erken het

· 3: Laat het zijn in liefde en dankbaarheid

· 4: Volg je verlangen naar wat je graag wil bereiken


Je emotionele ballast kunnen identificeren, de 4 stappen volgen om ruimte te creëren en ervoor te kiezen de richting van je verlangen op te gaan, maken de weg vrij voor je om je te vullen met zaken die jou dienen en die voor jou werken. Stel jezelf de vragen: Wat wil ik graag en wat heb ik nodig? En vertrouw er op dat, zoals aan het begin van deze blog beschreven, de antwoorden naar je toe komen!


Richt je op wat je wel wilt, niet op wat je niet wilt. Met andere woorden: Focus je niet op wat je wilt vermijden maar wat je wilt bereiken!

Als je niet aan x denkt, zul je ook niet op het idee komen om x te doen. Je bent simpelweg bezig met de andere dingen waar je focus op ligt. Als je er niet aan denkt, doe je het niet. Zo simpel werkt het. Gedachten veroorzaken gevoelens – gevoelens veroorzaken acties – en acties zorgen voor een uitkomst. Als je bij gevoelens en acties iets wilt gaan veranderen, ben je al te laat. De oplossing? Die ligt bij je gedachten, oftewel: waar focus je je op? Het gevoel komt daarna, voelt het licht, of voelt het zwaar? Als iets zwaar voelt, is het meestal ook zwaar. Voelt het licht, dan merk je direct een energieverandering op. Je voelt je blijer, opgelucht, positief, geïnspireerd, vrolijk. En hoe meer je deze positieve gedachten en het bijbehorende gevoel herhaalt, hoe meer je die gedachten gaat geloven, voelen en beleven. Zo kom je steeds dichter bij dat waar je echt blij van wordt!

Spiritueel gezien is het van groot belang om de zuivere kracht van je leven te kunnen ervaren. Het pad waar jij je in thuis voelt, in balans, maar waar je soms zo moeilijk kunt komen door de overlevings- en beschermingsmechanismes vanuit de ervaringen van het verleden. Door te werken aan de handvatten die ik hierboven beschreven heb, wordt jouw pad steeds helderder.


Mediteren en visualiseren is ook van belang. Door elke dag tijd voor jezelf nemen, stil te staan bij je gedachten en gevoelens krijg je inzichten en worden je doelen en dromen steeds helderder. Mediteren kun je leren, is een gezegde. Zomaar vanuit het niets gaan zitten en verwachten dat je nergens aan denkt is niet reëel. Begin eerst eens met begeleide meditaties. Hiervan vind je er genoeg van op bijvoorbeeld You-tube. Kijk welke stem en vorm jou aantrekt.


Om te visualiseren zou je het volgende kunnen doen:

“Ga op een rustige plek zitten, maak het jezelf gemakkelijk en sluit je ogen. Adem een paar keer diep in- en uit, in door je neus, uit door je mond. Wees je bewust van hoe je lichaam voelt. Leg je handen op je schoot neer met je handpalmen omhoog en laat je schouders ontspannen zakken.. Stel jezelf nu eens voor hoe jij de beste versie van jezelf zou willen zijn en leven.

Hoe zie jij er dan uit? Maak een beeld van jezelf, in welke kleding voel jij je goed? Wat is je uitstraling? Hoe zit je haar? Draag je sieraden? Hoe voel je je van binnenuit wat je uitstraalt naar buiten toe? Hoe beweeg je je? Hoe praat je dan met jezelf en je omgeving? Wat voor werk doe je? Wie zijn er dan om je heen?

In wat voor huis woon je en op welke plek? In welke stad, land of natuurgebied staat je huis? Hoe ziet de buitenkant van je huis eruit en hoe heb je je huis ingericht? Welke sfeer heeft het? Welke kleuren en materialen zijn er gebruikt? Weet dat je huis ook een deel van je innerlijk weerspiegelt.


Hoe ziet jouw toekomstige (dagelijkse) leven eruit? Probeer nu eens in contact te komen met jouw innerlijke wijsheid. Ga er eens mee in gesprek. Wat heeft het jou te vertellen. Welke boodschap mag je ontvangen? Stel je open en luister. Neem je tijd, blijf rustig door ademen, en voel.

Stel nu je de dilemma’s voor waar je nu mee zit in je leven aan jouw innerlijke wijsheid. Wat mag jij nu weten om die plek te gaan bereiken waar jij wil zijn. Stel vragen over jouw toekomst, en luister goed. Wat staat jou in de weg en wat heb je nodig? Wat heb je te leren in dit leven en wat zijn de lessen die je nog mag leren? Wat mag jij gaan ontvangen?

Laat alles rustig tot je komen, en ontvang de boodschappen die intuïtief in je boven komen. Je hogere zelf geeft je de antwoorden…


Open nu rustig je ogen open en schrijf alles in je schrift op wat je tijdens je visualisatie gezien hebt over je toekomstige ik waarin je beste eigenschappen en gaven tot volle bloei zijn gekomen en je helder hebt waar jij blij van wordt.”

Hou je schrift waar je het steeds ziet liggen. Als je de stem van jouw innerlijke wijsheid weet te volgen, de stappen neemt om daar bewust mee bezig te zijn komen de antwoorden vanzelf. Je vertrouwen groeit en je pad wordt steeds helderder. En als je innerlijke criticus zich laat horen en je van je nieuwe plannen af wil houden, bedank hem en maak weer bewust contact met je innerlijke wijsheid, luister naar de boodschappen en raad die naar je toekomt.


Vind je het lastig om deze stappen in je eentje te doen? Zou je wel wat ondersteuning willen in dit proces? Neem dan contact met mij op, ik help je graag!


Liefs, Mireille

www.stilzijnindestorm.nl72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page